Călătoria în Sibiu

Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Totodată, acesta este unul dintre cele mai vizitate orașe din țară. Fluxul de turiști este cu atât mai mare din 2007 încoace, când Sibiul a fost Capitala Culturală Europeană. În acest articol vom vorbi puțin despre modalitățile prin care turiștii aleg să călătorească spre Sibiu. Iată care sunt acestea:

Mașina personală

O mare parte dintre turiștii români vizitează Sibiul cu mașina personală. Aceștia pornesc la drum într-o excursie cu automobilul și, de cele mai multe ori, fac un repaos la Sibiu. Avantajele acestui mijloc de transport includ comoditatea și flexibilitatea programului și a traseului ales. Pe de altă parte, un șofer care nu cunoaște drumurile din zonă poate fi încurcat de traseu, iar asta poate însemna câteva ore pierdute încercând să îți găsești calea.

Tren

O altă variantă utilizată de un număr mare de turiști este călătoria cu trenul. Acesta poate avea ca avantaje o rută sigură, cu peisaje care-ți taie răsuflarea, însă, de multe ori, experiențele turiștilor în trenurile din România sunt afectate de diferite situații întâmpinate.

Autocar

O alternativă excelentă pentru călătoria cu trenul este înlocuirea acestuia cu un autocar. De obicei, o călătorie cu autocarul este mai scurtă și mai comodă decât cea cu trenul, iar prețul poate fi și el ceva mai scăzut. Peisajele despre care vorbeam pot fi vizibile și pe geamul autocarului, însă, ca dezavantaje am putea enumera poziția de șezut care trebuie menținută pentru o perioadă relativ mare de timp sau opririle programate.

Avion

Bineînțeles, această opțiune se pliază cel mai bine pe turiștii care vin din străinătate. Aceștia aterizează pe aeroportul local, de unde majoritatea optează să închirieze o mașină, pentru a se folosi de aceasta pe durata șederii în oraș. Această variantă este folosită și de sibienii care s-au stabilit peste graniță și care se întorc acasă. Turiștii aleg să aterizeze aici pentru că o călătorie cu avionul durează semnificativ mai puțin timp decât orice alt mijloc de transport, atunci când vii din străinătate. Mai apoi, mașina închiriată din aeroport îi poate ajuta să își găsească drumul spre unitatea de cazare (în special dacă mașina este echipată cu GPS), dar și să viziteze împrejurimile sau să se deplaseze mai departe.

În cele din urmă însă, indiferent de modul în care ajungi în Sibiu ca turist, este important să te simți primit și să vizitezi cât mai multe dintre obiectivele de care ești interesat.

 Sursa foto: © Flaviu Boerescu | Dreamstime.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu