Cele mai bine cotate hoteluri din Sibiu conform Booking

Odată cu câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2007, Sibiul a întregistrat o creştere semnificativă a numărului de turiști, în special a celor străini, aflaţi în căutarea unor locuri cu tradiţii, parfum medieval şi atmosferă boemă.

Nu cu mulţi ani în urmă, judeţul Mureş reuşea să atragă mai mulţi turişti străini datorită cetăţii Sighişoara. Sibiul a depăşit în ultimii ani performanţa acestuia, concurând cu Braşovul la numărul de turişti. Succesul turistic a dus la dezvoltarea locurilor de cazare din oraş, iar lupta principală de pe piața hotelieră se dă între construcțiile vechi și cele noi.

Voi prezenta în continuare un top 5 al hotelurilor din oraşul Sibiu, în conformitate cu calificativele acestora de pe Booking.

  1. Noblesse Boutique Hotel

Chiar dacă te afli într-un oraş cunoscut pentru tradiţia sa medievală bogată, nu înseamnă că hotelul în care stai trebuie să facă parte din aceasta. Noblesse Boutique Hotel reprezintă o noutate pe piaţa hotelieră a oraşului, fiind deschis în primăvara acestui an.

Situat la mai puţin de 1 kilometru de renumitul Centru Istoric al Sibiului, hotelul combină stilul arhitectural modern cu eleganţa interioară clasică, situându-se astfel în categoria hotelurilor boutique. Accesul facil la obiectivele turistice principale şi raportul excelent calitate/preţ sunt alte două motive pentru care Noblesse Boutique Hotel a intrat în scurt timp în topul hotelurilor din Sibiu.

  1. Exclusive Hotel & More

Dedicat sectorului business, Exclusive Hotel & More se remarcă prin stilul său modern şi prin calitatea serviciilor. Situat în apropiere de Parcul Reconstrucţiei, la doar 10 minute de Centrul Istoric, este unul dintre cele mai populare hoteluri din Sibiu. Dacă în agenda ta se află şi o vizită a acestui spectaculos oraş, locaţia sa este excelentă.

Hotelul dispune de un restaurant cu specific italian şi de o sală spaţioasă de conferinţe, disponibilă contra unui cost suplimentar. Nici cei mici nu sunt neglijaţi, pentru aceştia fiind amenajată o cameră de joacă în interiorul hotelului.

  1. Hotel Class Hermannstadt

Hotel Class este situat într-o zonă rezidenţială liniștită, la 15 minute de centrul orașului și foarte aproape de cel mai mare complex comercial din Sibiu – Promenada Mall. Profesionalismul staff-ului şi preţurile rezonabile fac din acesta unul dintre cele mai căutate hoteluri din Sibiu.

Apreciat cu precădere de turiştii străini, Hotel Class Hermanstadt este alegerea perfectă pentru o vacanţă prelungită. Nici sectorul business nu este ignorat: hotelul dispune o sală de conferințe cu o capacitate de 60 de persoane și o sală de consiliu cu o capacitate de 16 persoane. Ambele beneficiază de lumină naturală și sunt situate în aripa nou construită a hotelului.

  1. Hotel Casa Luxemburg

Hotel Casa Luxemburg este un hotel situat în centrul istoric al Sibiului, care oferă camere cu design personalizat, într-un decor medieval unic. Dacă vrei ca şederea ta să fie în concordanță cu bogata istorie a oraşului, atunci această locaţie este perfectă pentru tine.

Ea păstrează elemente arhitecturale unice, care amintesc de farmecul său iniţial, de secol XIII, fiind construită pe prima incintă de fortificaţii a oraşului medieval.

Fiecare cameră este decorată în stil unic şi are o privelişte aparte. Aveţi posibilitatea să admiraţi renumitul Pod al Minciunilor, Casa Artelor, Biserica Evanghelică sau Turnul Sfatului direct de la fereastra camerei.

  1. Smart Hostel

Smart Hostel este situat în centrul oraşului Sibiu, în cadrul unei clădiri construite în secolul al XV-lea de pe faimosul Pasaj al Scărilor, declarată monument istoric în anul 2004. Dedicat în special tinerilor, el oferă o vacanţă mai puţin costisitoare, fără să ignore însă nevoile oaspeţilor.

Într-un oraş turistic de calibrul Sibiului, hostelul devine de cele mai multe ori un loc ideal de socializare, Smart Hostel oferind oaspeţilor săi posibilitatea de a cunoaşte călători din întreaga lume.

Sursă foto: Pixabay

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu