Importanţa rezervării din timp a locurilor de cazare

Una dintre cele mai importante provocări ale organizării unei excursii de succes este alegerea optimă a locurilor de cazare. Chiar dacă timpul petrecut într-o cameră de hotel sau la terasa unei pensiuni este mai scăzut în comparaţie cu timpul alocat vizitării locaţiei alese, condiţiile de cazare nefavorabile pot să afecteze întreaga vacanţă şi, în unele cazuri, chiar să o distrugă.

Mulţi am simţit pe pielea noastră, nu doar o singură dată, ce înseamnă să fim cazaţi într-un loc ale cărui servicii lasă de dorit, fie că vorbim de o lipsă generală de curăţenie sau de o lipsă de amabilitate şi disponibilitate a staff-ului. Aceste probleme sunt întâmpinate de cele mai multe ori din cauza neatenţiei în alegerea locului de cazare, alocării unui timp insuficient în stabilirea planului de vacanţă, dar şi reclamei false la care suntem expuşi.

Luând în considerare aceste lucruri, vă oferim câteva sfaturi cu privire la etapele ce trebuie urmate în rezervarea unui loc de cazare, astfel încât vacanţa ta să fie una completă.

Stabileşte perioada de timp în care faci rezervarea

Ȋn funcţie de destinaţie, timpul alocat din momentul rezervării până la începutul excursiei variază considerabil. Ȋn cazul în care destinaţia ta de vacanţă este una extrem de căutată sau perioada de timp este una aglomerată, trebuie să eviţi două lucruri: să-ţi rezervi prea repede locul de cazare şi să-ţi rezervi prea târziu locul de cazare.

Adevărul este că în astfel de situaţii este dificil să identifici o perioadă de timp exactă în care să alegi locul dorit. Responsabilitatea cade pe umerii tăi, dar există întotdeauna un aspect de care trebuie să ţii cont: trendurile din anii anteriori cu privire la ocuparea locurilor de cazare se vor păstra cel mai probabil şi în acest an. Studiază când şi-au făcut cei mai mulţi oameni rezervări anul trecut, când oferă unităţile de cazare cele mai bune oferte şi când alegerile tale devin limitate.

Consultă site-uri de specialitate sau ghiduri online

Ȋntr-o perioadă în care eşti asaltat de informaţii, review-uri şi ghiduri, poate părea uneori dificil să diferenţiezi între relevanţa şi utilitatea lor. Nu trebuie însă să te dai bătut, deoarece multe dintre informaţiile pe care le descoperi pot fi folositoare.

Dacă plănuieşti o vacanţă internă în Sibiu, o simplă căutare pe Google îţi poate oferi o imagine de ansamblu asupra locurilor de cazare din oraş şi te poate ajuta să răspunzi la mai multe întrebări: Ȋn ce perioadă este recomandat să vizitez oraşul? Cum diferă preţurile din luna decembrie faţă de cele din luna iulie? Este mai bine să mă cazez la hotel sau la pensiune? Ȋn centru sau la periferia oraşului?

Dacă preferi litoralul românesc şi vrei să mergi pentru prima dată în Costineşti, asigură-te că urmezi acelaşi proces. Avantajul unei staţiuni atât de populare este acela că informaţiile cu privire la ea sunt numeroase, şi astfel poţi afla cu uşurinţă detalii de cazare. Profită întotdeauna de volumul de informaţii şi încearcă să analizezi relevanţa lor.

Consultă mai multe ghiduri şi site-uri de specialitate, stabileşte care dintre acestea sunt cele mai credibile şi încearcă să urmezi sfaturile oferite. Ele pot să-ţi salveze vacanţa!

 

Urmăreşte nu doar nota acordată în review-uri, ci şi numărul acestora

Una dintre cele mai comune greşeli făcute de cei care se află în căutarea unul loc de cazare este ignorarea numărului de review-uri pe care le deţine o unitate de cazare şi concentrarea doar pe scorul obţinut de aceasta.

Principul e simplu: cu cât mai multe review-uri, cu atât mai bine. Un număr ridicat de recenzii arată că respectiva unitate de cazare este vizitată de mulţi turişti şi astfel că ea este nevoită constant să menţină anumite standarde de calitate. Dintre două locuri ce deţin acelaşi calificativ, alege-l pe cel cu un număr mai mare de review-uri.

Nu ignora însă nici anul în care hotelul, vila sau pensiunea a fost deschisă, deoarece urmând exclusiv principiul anterior poţi obţine rezultate false. Un hotel deschis de curând va avea, de cele mai multe ori, un număr mai scăzut de recenzii decât un hotel cu o vechime de 10 ani. Dacă diferenţa dintre data inaugurării celor două unităţi de cazare nu este semnificativă, ţine cont cu stricteţe de sfaturile anterioare.

Alocă timpul necesar planificării vacanţei şi rezervării locului de cazare

Zilele de vacanţă sunt limitate, astfel că ele pot fi considerate cele mai importante zile din timpul unui an. Tocmai din acest motiv trebuie să acorzi o atenţie sporită planificării acestora. Ceea ce poate părea la început un detaliu nesemnificativ poate afecta ulterior întreaga vacanţă. Unul dintre acestea este locul de cazare.

Pentru a petrece mai multe zile minunate de vacanţă nu tăia din timpul necesar alegerii cazării. Studiază ofertele mai multor unităţi de cazare, alege perioada potrivită rezervării, citeşte ghidurile disponibile online şi nu ignora numărul review-urilor. Dacă urmezi aceşti paşi şi ai un pic de noroc, vacanţa ta va fi una perfectă!

Sursa foto: LanKogal – shutterstock.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu