Sfaturi de călătorie pentru o femeie de afaceri

Femeile întâmpină câteva probleme pe care bărbații nu le întâlnesc, atunci când călătoresc. Acest lucru este observat mai cu seamă la femeile de afaceri care călătoresc ceva mai des decât restul doamnelor. În cele ce urmează, îți vom oferi câteva sfaturi pentru a călători în siguranță și având la tine tot ceea ce îți trebuie, atunci când trebuie să te deplasezi într-un alt oraș în interes de serviciu.

Păstrează esențiale în bagaj

Dacă trebuie să călătorești între două sau mai multe locații deseori, încearcă să păstrezi în bagajul pe care îl porți cu tine, un set de produse cosmetice și de igienă. Astfel, vei scădea drastic timpul de pregătire înainte de plecare. Totodată, este o metodă bună de a te asigura că nu uiți niciun produs esențial pentru tine acasă.

Rutina în călătorii frecvente

Atunci când călătorești des, este important să îți formezi o rutină care să te ajute să te acomodezi rapid cu noua locație, mai ales dacă acea locație este într-un alt fus orar. Spre exemplu, dacă zbori spre vest, poți trage un pui de somn pe drum, ca să îți ajustezi organismul la noul fus orar. Alternativ, dacă zbori spre est, încearcă să eviți somnul, ca să îți poți păstra orele de somn intacte la destinație.

Siguranța în călătorie

Spre deosebire de bărbați, femeile trebuie să aibă mai multă grijă atunci când călătoresc, chiar și în interiorul țării. Acest lucru este valabil în special dacă obișnuiești să călătorești singură. Astfel, îmbracă-te în haine comode în timpul călătoriei, ca să te poți mișca în voie. De asemenea, evită ghiozdanele, pentru că sunt mai ușor de jefuit. În schimb, optează pentru o geantă pe care o poți da peste umăr și care se închide cu fermoar.

Încă de dinainte să pleci, asigură-te că locul unde te cazezi este unul sigur, atât ca locație, cât și din punct de vedere al supravegherii. Spre exemplu, atunci când călătorești din București spre Cluj, îți sugerez să îți rezervi o cameră la o unitate de cazare 4 stele Cluj. Acest tip de cazare are, de cele mai multe ori, supravegheate intrările în clădire, în permanență. Totodată, majoritatea sunt poziționate în zonele sigure ale orașului, care pot fi și zonele apropiate de biroul tău provizoriu.

Urmând aceste sfaturi te asiguri că deplasarea ta se desfășoară în condiții normale, fără să ai probleme sau lipsuri.

Sursa foto> © Syda Productions | Dreamstime.com