La ce evenimente poți să participi în 2019 în Sibiu

Sibiul reprezintă unul dintre cele mai importante orașe la nivel național din punct de vedere cultural și social. A păstrat tradiția până a ajuns să fie desemnat capitală culturală europeană în 2007, continuând pe același drum și în 2019 cu un număr tot mai mare de evenimente. Dacă abia acum te gândești să vezi ce se mai întâmplă prin oraș, iată câteva evenimente care s-ar putea să îți placă:


RedBull Romaniacs 2019 – Edition Sweet 16 (30 iulie - 3 august)

Știm foarte bine deja că RedBull sponsorizează cele mai extreme evenimente și nu face excepție nici de această dată, la RedBull Romaniacs 2019. Este un festival plin de adrenalină având în centru un raliu de enduro cu dificultate mare, care se desfășoară pe un traseu de 600 de kilometri, care va fi împărțit în 4 zile.


ICon Arts Transilvania 2019 (31 iulie - 11 august)

ICon Arts este unul dintre cele mai longevive festivaluri dedicate artei contemporane iar scopul acestuia este încurajarea și valorificarea tinerelor talente. Pentru cei dintre voi cu gusturi fine, festivalul vine cu numeroase concerte de operă, jazz, diferite spectacole artistice sau multimedia. Că tot vorbim de gusturi, în majoritatea zilelor veți fi înconjurați de preparate savuroase cu specific local.


Arini Fest Cinema 2019 (2 - 4 august)

Arini Fest Cinema este un festival de proiecții cinematografice în aer liber care încurajează familiile să petreacă mai mult timp cu cei dragi la vizionarea unui film sau chiar să se bucure de un picnic. În timpul zilei organizatorii promit diferite jocuri distractive, picturi pe față, jonglerii, activități de team-building și zone de tip „bibliotecă” de unde oamenii pot împrumuta cărți sau reviste.


Focus in the Park 2019 (22 - 25 august)

Focus in the Park reprezintă un festival alternativ, așa cum îl descriu organizatorii, care se va organiza în Parcul Sub Arini va aduce la un loc artiști locali, naționali dar și de talie internațională. Deosebirea față de de alte festivaluri este reprezentată de îmbinarea elementelor diferite, printre care muzică, stand-uri cu street food și craft beer, zonă de picnic, spații dedicate sportului sau IT-ului. De asemenea participanții se pot bucura de o scenă secundară rezervată muzicii jazz, funk, soul sau electro.


Night Cross Challenge 2019 (23 august)

Dacă alergarea din timpul zilei nu mai reprezintă o provocare pentru tine, Asociația CAB Sport în colaborare cu Asociația Sportivă "DA pentru sport" îți propun un cros pe timpul nopții. Da, ai citit bine, iar acesta este împărțit în așa fel încât sunt bineveniți și cei mici. Adulții pot alege între un traseu de 4,5 km și unul de 9 km iar copii pot alerga pe distanțe de 500 m, 1000 m, 1500 m. Chiar dacă va fi un cros organizat pe timpul nopții, acesta va fi luminat din plin iar participanții vor avea locuri de depozitare a bunurilor dar și locuri unde se pot schimba.


Craft Fest Sibiu 2019 (6 - 8 septembrie)

Dacă nu este deja evident în titlu, Craft Fest este un festival dedicat berilor artizanale și a câtorva tipuri de cidru, făurite în Sibiu dar și în alte zone din țară iar vizitatorii le pot degusta chiar de la producători.. Nu vor lipsi nici concertele live iar părinții sunt bineveniți să își aducă copiii pentru că organizatorii vor pune la dispoziție diverse activități recreative, ateliere de creație, pictură pe față și diverse jocuri.


Încheierea acestui itinerar cultural prin Sibiu ne poartă prin diversele evenimente care colorează agenda orașului, confirmându-l ca un hub cultural și social de prim rang la nivel național. De la intensitatea adrenalinică a RedBull Romaniacs, care transformă orașul într-un teren de aventură extremă, până la eleganța artistică a ICon Arts Transilvania, Sibiul devine scena diversității culturale.


Arini Fest Cinema aduce bucuria cinematografiei în aer liber, oferind famililor o oportunitate de a se bucura de proiecții sub cerul liber și de a petrece timp de calitate împreună. Focus in the Park surprinde prin eclecticul său, îmbinând muzică, street food, activități sportive și culturale într-un cadru alternativ și inedit. Te așteptăm și pe tine în Sibiu!


Sursă foto: Freepik.com