La ce festivaluri gastronomice poți participa anul acesta în Sibiu

Poate cunoști deja restaurantele și cafenelele din Sibiu sau ai auzit de produsele specifice din zonă. În acest caz, avem o propunere pentru tine. În perioada următoare se vor desfășura cele mai cunoscute evenimente gastronomice de care te poți bucura doar câteva zile pe an. Pentru o experiență care îți va încânta papilele gustative, iată câteva care s-ar putea să îți atragă atenția.


Festivalul Brânzei și al Țuicii (24-25 august)

Un festival ca acesta nu ar avea farmec dacă nu s-ar desfășura într-o zonă rurală, tocmai de aceea, în fiecare an îl veți găsi la Rășinari, un sat aflat la 8 kilometri de Sibiu. Este un moment oportun să te trăiești experiența locală iar oamenii din zonă te așteaptă cu brațele deschise. Evenimentul se face remarcat prin tradițiile bine conservate dar mai ales prin bucatele făcute după rețete vechi. Dacă nu trebuie să conduci sau rămâi peste noapte, poți servi un pahar de țuică lângă toată mâncarea consistentă.


Festivalul Medieval al Cetății Transilvane (24-26 august)

Festivalul Medieval al Cetății Transilvane este un eveniment care te va purta în epoci de mult apuse iar orașul foarte bine conservat ajută la crearea atmosferei medievale. Chiar dacă specificul evenimentului nu este unul culinar, străzile vor abunda de tarabe cu diferite preparate. După masă, poți să faci o plimbare printre expozițiile de fotografie, să te așezi și să îți confecționezi de unul singur un suvenir sau să negociezi cu vânzătorii din iarmarocul medieval.


Transilvania Gastronomică (12-15 septembrie)

Transilvania Gastronomică reprezintă un festival care promovează bucătăria modernă și diferitele tehnici de gătit. Dacă te pricepi în bucătărie, ești binevenit să îți împărtășești experiența cu ceilalți bucătari în diferitele concursuri organizate. Evident, numărul mare și divers de preparate nu ar avea același farmec fără ca cineva să le deguste. Tocmai de aceea îți recomandăm să ai la tine pofta de mâncare și să fii deschis să încerci preparate de care n-ai mai auzit până acum.


Foodie – Street Food Cuisine (12-15 septembrie)

Foodie va inunda Strada Cetății și parcul cu cele mai colorate camionete cu mâncare și băuturi din toate zonele. Nu ai cum să te plictisești nici măcar o secundă, de la concerte la concursuri și zone de relaxare, organizatorii s-au ocupat de toate. Copiii sunt de asemenea bineveniți și îi așteaptă numeroase surprize, jocuri și activități.


Sărbătoarea Mărului (13 octombrie)

Conacul Apafi din Mălâncrav, județul Sibiu va găzdui Sărbătoarea Mărului, unde vei putea găsi bucate locale într-o atmosferă de toamnă. Vedeta evenimentului va fi sucul de mere produs chiar în Mălâncrav, cu mere culese din livezile cu soi tradițional. Dacă este pe gustul tău, producătorii vor fi mai mult decât fericiți să îți ofere posibilitatea de a duce și acasă sucul atât de renumit în zonă.


Cu o ofertă gastronomică diversificată și evenimente culinare de excepție, Sibiul devine un adevărat paradis pentru iubitorii de bunătăți și experiențe culinare inedite. Tu la care vei participa?


Pe site-ul nostru vei găsi cazări nemaipomenite în Sibiu!


Sursă foto: Freepik.com