Locuri de vizitat în Sibiu în această toamnă

Oraş medieval cu o istorie veche de 900 de ani, Sibiul este unul dintre cele mai vizitate oraşe din ţara noastră, atrăgând anual mii de turişti străini, în special după ce oraşul a primit titlul de „Capitală Europeană a Culturii”, în anul 2007.

Zidurile vechilor cetăţi de apărare, pieţele centrale cu istoria lor, turnurile denumite după breslele oraşului, muzeele şi tot ceea ce înseamnă viaţa culturală a unui oraş istoric care respiră un aer al modernităţii şi al multiculturalismului, fac din Sibiu un oraş care atrage vizitatori de toate vârstele.

Sibiul este un oraş care fascinează prin istoria sa, prin patrimoniul său construit şi prin păstrarea în condiţii bune a vechilor structuri. El reprezintă o locaţie culturală de excepţie, recunoscută la nivel european şi internaţional pentru evenimentele sale de tradiţie şi pentru efervescenţa vieţii sale culturale care creşte continuu în număr de evenimente, dar și din punct de vedere al calității.

Sibiu merită vizitat oricând, indiferent de perioadă sau de evenimentele care au loc în oraș, dar farmecul acestuia creşte în perioada toamnei, atunci când şi natura lucrează pentru a a-i accentua atmosfera medievală. În continuare, vom menţiona câteva obiective turistice care merită să intre în atenţia ta în această toamnă.

  1. Muzeul ASTRA

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, în denumirea sa întreagă, este un muzeu în aer liber în apropierea orașului Sibiu. Muzeul este întins pe o suprafaţă largă, fiind situat la marginea unui lac.

Considerat unul dintre cele mai impresionante muzee din aer liber din Europa, el prezintă istoria fascinantă a vieţii rurale românești. Aici ai ocazia să admiri obiecte, utilaje şi locuinţe specifice diferitelor regiuni din România, sub învelişul culorilor toamnei.

  1. Parcul Sub Arini

Unul dintre cele mai vechi şi mari parcuri din România, Parcul Sub Arini, este unul dintre locurile preferate de recreaţie ale localnicilor, fiind însă mai puţin cunoscut turiştilor ce vizitează oraşul medieval.

Dacă vrei să descoperi toamna în toată frumuseţea ei, să te bucuri de câteva momente de linişte departe de agitaţia Centrului Vechi, Parcul Sub Arini este alegerea potrivită.

  1. Castelul de Lut

Una dintre cele mai noi și populare atracţii turistice din România este Castelul de Lut din Valea Zânelor. Inspirat din poveştile fraţilor Grimm şi extras parcă din universul lui J.R.R. Tolkien, castelul se află în localitatea Porumbacul de Sus, la aproximativ 40 de km de oraşul Sibiu.

Clădirea ce pare a fi locuită de hobbiţi va deveni în scurt timp loc de cazare. Până atunci ai ocazia să te bucuri de o cafea la terasa rustică de la marginea pârâului şi să vizitezi turnul de prinţese al castelului.

  1. Abaţia de la Cârţa

Tot în imediata apropiere a Sibiului, în localitatea cu acelaşi nume, se află şi Abaţia de la Cârţa. Una dintre primele mănăstiri cisterciene de pe teritoriul României, ea a fost remodelată câţiva ani mai târziu în stil gotic, inspirând ulterior arhitectura bisericilor fortificate din Transilvania.

Farmecul acestui obiectiv turistic este dat de lipsa lui de popularitate şi de întreţinerea sa excelentă de către comunitatea săsească din zonă. Culorile toamnei se împletesc cu cele ale zidurilor abaţiei pentru a face din vizitarea sa o experienţă inedită.

  1. Pasajul Scărilor

Pasajul Scărilor din Sibiu, cunoscut şi sub denumirea de Zidul cu ace, este un loc încărcat de istorie, cu un aer medieval. În acea perioadă el era principalul pasaj de legătură între Oraşul de Sus şi Oraşul de Jos.

Restaurat cel mai recent în 2006, Pasajul Scărilor constituie unul dintre cele mai impresionante ansambluri arhitectonice ale Sibiului vechi. Dacă doreşti să te pierzi în atmosfera unui oraş medieval, atunci trebuie să urmezi acest traseu pitoresc.

  1. Podul Minciunilor

Construit pe locul unui turn de poartă al celei de a doua incinte de fortificaţii, Podul Minciunilor leagă cele două sectoare ale Pieţei Mici, permiţând legătura dintre Oraşul de Jos şi Oraşul de Sus. El este primul pod de fontă construit în România şi cel mai încărcat de legendă loc din oraşul Sibiu.

Mai mult decât atât, Podul Minciunilor este una dintre cele mai populare atracţii turistice din această zonă. Te sfătuim însă să rostești doar adevărul atunci când îl traversezi, deoarece se spune că podul scârţâie la auzul unei minciuni.

  1. Muzeul Naţional Brukenthal

În cazul în care vremea de toamnă nu ţine cu tine, atunci poţi să te retragi pentru câteva ore în Muzeul Naţional Brukenthal. Construit în stilul Barocului Târziu, la sfârşitul secolului al XVIII-lea, el este primul muzeu deschis în Europa Centrală şi de Est.

Muzeul găzduieşte opere de artă ale unor importanţi artişti români şi europeni, precum Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Titian şi Paolo Veronese. Colecţia interioară este completată de o superbă grădină de trandafiri în care poţi petrece câteva minute de relaxare.

Menţiuni:

Dacă vizitezi Sibiul în a doua jumătate a lunii octombrie, te vei putea bucura de două festivaluri care au loc în această perioadă, și anume Astra Film Festival (16-22 octombrie) şi Festivalul Internaţional de Muzică Clasică „Clara Haskil” (27-29 octombrie).

Sursă foto: Pixabay

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu