Ce obiective turistice mai puțin cunoscute poți vizita în Sibiu

Sibiul este un oraș destul de mic, astfel încât ai toate șansele să vezi obiectivele turistice principale într-o zi sau maxim două. Ce îți rămâne de făcut dacă ai văzut tot ce ți-ai dorit să vizitezi? Poți să ajungi la un număr de 5 obiective pe care nu ai să le găsești atât de des în ghidurile de tursim.

 

  1. Turnurile din Sibiu

Turnurile au constituit puncte strategice de apărare a cetății încă din secolele XVI-XVIII. Astăzi, fiind bine conservate datorită structurii puternice, ele au devenit centre de interes turistic, locuri de unde poate fi admirată panorama Sibiului și izvoare care păstrează istoria și evenimentele acelor vremuri.

 

Printre cele mai cunoscute se numără Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor și Turnul Gros. Cu cât vei merge înspre nord, vei da peste Turnul Scărilor, Turnul de Poartă, Turnul Aurarilor sau Turnul Pielarilor.

 

  1. Prima farmacie din România

Aflată în Piața Mică a Sibiului, prima farmacie din România a fost atestată documentar în 1494 fiind deschisă publicului începând cu anul 1972. Cel mai vechi obiect care poate fi văzut aici este un mojar din bronz datând din 1597, este însă doar una din cele peste 6.600 de piese prezente aici. Muzeul este împărțit în trei secțiuni: oficina (unde erau prezentate medicamentele), laboratorul și colecția de homeopatie (medicină alternativă).

 

  1. Turnul Scării Aurarilor

Scările sunt situate între două porțiuni de clădiri, fiind dispuse pe două etaje iar o parte a acestora cuprinde două încăperi care momentan sunt locuite. Acestea reprezintă un punct de legătură cu Piața Aurarilor care este considerată a fi unul dintre cele mai romantice locuri din Sibiu. Odată ajunși la capătul de sus al scărilor, vei putea admira o panoramă a orașului, acesta fiind și un loc numai bun pentru fotografii.

 

  1. Abația Cârța

Ridicată în 1202, Abația Cârța a reprezentat un așezământ monahal cistercian construit în stil romanic. Dacă nu dispui de o mașină pentru a parcurge cei aproximativ 50 de km până la aceasta, poți să închiriezi una. Merită să dai o fugă până în satul Cârța, care se află cam la o oră de mers cu mașina din Sibiu. Este un prilej bun să cunoști un construct care a avut un rol important din punct de vedere istoric, politic, economic și cultural în Evul Mediu. Una dintre capele este folosită și astăzi de comunitatea evanghelică săsească.

 

  1. Ocna Sibiului

Aflată la 15 km de Sibiu, Ocna Sibiului este o stațiune balneoclimaterică pe care ar trebui să o iei în calcul în sezonul călduros. Zona este amenajată în așa fel încât să te poți relaxa la plajă sau să mănânci și să bei răcoritoare pe săturate la terase.

 

Ce trebuie mai ales să încerci, este experiența înotului într-un lac sărat. Ocna dispune și de un spațiu de tratament natural sub forma unui lac de nămol, eficient în ameliorarea simptomelor reumatice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un comentariu